Lesvormen

Lesvormen

De verschillende lesvormen die je bij Pilates Studio To Flow kunt volgen

Pilates mat groepslessen
Pilates mat groepslessen
Pilatesgroepslessen worden in zijn geheel uitgevoerd op de mat in groepsverband. Tijdens de groepslessen wordt er af en toe gebruik gemaakt van klein materiaal zoals de bal, de Pilatesring, de dynaband, foamrollers en de Sissel Core Trainer. Het werken met klein materiaal houdt de Pilatesles uitdagender en het kan helpen om bepaalde bewegingen makkelijker te maken.
Lees meer over Pilates
Pilates Easy Flow lessen
Pilates Easy Flow lessen
Pilates Easy Flow lessen worden in groepsverband gegeven aan diegene die beperkingen heeft in het bewegingsapparaat. Je kan hier denken aan mindervalide, senioren of iemand met een blessure. De Easy Flow lessen worden gegeven vanuit de stoel of op de mat. Tijdens de lessen wordt er ook gebruikt gemaakt van het klein materiaal en zullen de lessen in de rustig tempo worden gegeven. Met Pilates Easy Flow verbeter je lichaamshouding, je coördinatie en je ademhaling. Je krijgt meer energie en je verhoogt je weerstand. Het stimuleert de botdichtheid en de stabiliteit in de gewrichten. Ook verhoog je de spierkracht en de spieruithoudingsvermogen. Een heerlijke les die je zelfvertrouwen laat groeien!
Lees meer over Pilates Easy Flow lessen
Pilates FreshBalance lessen
Pilates FreshBalance lessen
FreshBalance is een unieke groepsles voor jong en oud. In deze les komen de elementen cardio, kracht, stabiliteit, flexibiliteit en ontspanning ruimschoots aan bod. FreshBalance training is opgebouwd in 3 blokken van 20 minuten met een vaste structuur, met veel variatie en geen choreografie. Het eerste blok bestaat uit cardio en kracht, het tweede blok bestaat uit Pilates en het derde blok bestaat uit flexibiliteitsoefeningen en ontspanning. FreshBalance is een mooie combi voor diegene die houdt van Pilates met wat extra’s!
Lees meer over Pilates Freshbalance lessen
Pilates Privélessen
Pilates Privé Training
Pilates Privé Training is er voor iedereen die maximaal wil presteren binnen de grenzen van zijn eigen lichaam. Tijdens een Pilates Privé Training worden de wensen en behoeften van de persoon zelf geïnventariseerd. Zo kan je trainen op de mat met eventueel hulp van klein materiaal om meer vertrouwen te krijgen met je lichaam. Maar je kan ook trainen met de toestellen: de Pilates-Arc, de Pilates-Stick en de Pilates-Chair voor nog meer uitdaging of om je Pilates Training uit te breiden. Je kan daadwerkelijk iets veranderen als je je lichaam gaat begrijpen! .
Lees meer over Pilates Privélessen
Zwangerschap Pilates
Zwangerschap Pilates
Hoe mooi kan het zijn, je lichaam op een hele bewuste manier trainen wat goed is voor de moeder en de foetus. Zwangerschaps-Pilates is er voor de 3 trimesters en na je bevalling zorgt Pilates dat je snel weer de oude bent. Tijdens je zwangerschap kun je meedoen aan de regulieren groepslessen en vanaf het 2e trimester worden de lessen voor jou aangepast. Bij de eerste kennismaking zullen we de wensen en behoefte van elkaar bespreken.
Lees meer over de voordelen van zwangerschap en Pilates.