Maunayoga voor yogalessen, workshops en massage...

Welkom bij Mauna Yoga...
Mauna Yoga is opgericht in 2019 door mij, Shanna Bartels. Na de afronding van mijn opleiding tot Docent Raja Yoga voor Basisgroepen, ben ik les gaan geven. Eerst thuis, later bij de GGZ in Heerhugowaard en sinds dit jaar bij To Flow, in Sint Pancras. De lessen worden momenteel uitgebreid en aangeboden in en rondom Langedijk.

Mauna betekent stilte (spirituele stilte) en is een belangrijke oefening binnen de Yoga. De huidige maatschappij wordt alleen maar sneller en meer prestatiegericht en het vergt moed, discipline, wijsheid en kennis om te vertragen, te rusten en (zo) je gezondheid en welzijn te behouden en te bewaken. Hier komt Yoga om de hoek kijken. Het geeft mij voldoening om je door middel van Yogales hierbij te helpen.

Yoga les

De lessen bij Mauna Yoga De lessen zijn voor beginners, maar als je hier geen probleem mee hebt, ben je als gevorderde ook van harte welkom, en zijn gebaseerd op Raja Yoga (ook wel Klassieke Yoga of Acht Stappen Yoga genoemd). Raja Yoga gaat uit van de acht stappen van Patanjali ( de ‘vader van de Yoga’) die Yoga uiteen heeft gezet in de ‘Yoga Sutra’s’. (geschriften) De acht stappen zijn: Yama (idealen, richtlijnen voor ons gedrag jegens anderen), Niyama (persoonlijke discipline) , Asana ( bewegingen), Pranayama (adem- of energiebeheersing), Pratyahara (terugtrekken van de zintuigen), Dharana (concentratie), Dhyana (meditatie) en Samadhi (diepe meditatie / verlichting). In de lessen wordt gewerkt met een thema. Hiernaast wordt er gebruik gemaakt van essentiële oliën. (Aroma Yoga) Deze kunnen de yoga beoefening verrijken en verdiepen. Ook geeft het gewoon een heerlijk spa- of wellness gevoel.

Massage Ook massage is een geweldige manier om weer in verbinding te komen met jezelf en te ontspannen, te vertragen. Even helemaal niets moeten is weldadig, heb ik aan den lijve ondervonden. Vandaar dat ik je daar graag toe bemoedig, bijvoorbeeld door te gaan liggen op een massagetafel en te genieten van aanraking en heerlijke geuren. De massages die ik geef zijn een Raindrop Technique Massage dit is een voet- en rugmassage met gebruik van etherische oliën van Young Living.

Voor meer informatie over Mauna Yoga, ga naar de website:

Duurzaamheid

Mauna Yoga vindt het belangrijk om zoveel mogelijk, waar het kan, een steentje bij te dragen om de wereld een stukje mooier te maken. Dit doen we door de materialen die we gebruiken tweedehands aan te schaffen, biologisch of fairtrade kleding te dragen tijdens het lesgeven.

pilates studio

Contact

Tel: 06-53757279
info@toflow.nl
<